Vaikka aikoinaan jonkin verran koodasin, varsinaista ohjelmistokehitystä en koskaan ole tehnyt, siinä mielessä kuin se kokonaisvaltaisena toimintana käyttäjän tarpeista laadun hallintaan nähdään. Mutta on ollut mukavaa nähdä, mitä osaajat tällä alueella saavat aikaan.
Mainio esimerkki onnistumisesta on Chipster, ohjelmisto mikrosirudatan analysointiin. Analysointityökaluna on R/Bioconductor, johon on kehitetty mainio käyttöliittymä ja välineet raskaankin laskennan tekemiseen superkoneympäristössä.
Chipsterin kaltainen open source -ohjelmisto ei löydä käyttäjiä ilman hyvin hoidettua koulutusta ja tukiverkostoa. Mutta käyttäjälähtöisessä ohjelmistokehityksessä voi parhaimmillaan olla tuloksena "leuat loksauttava" käyttäjäkokemus: voiko tämä oikeasti olla totta?
Chipsterin kaltaisten ohjelmistojen merkitys korostuu jatkuvasti. Tutkimus ei pärjää ilman työkaluja, jolla tähän mennessä jo kerätystä ja tulevaisuudessa - räjähtävässä määrin - kerättävästä datasta yritetään löytää ymmärrystä.
Jos Chipsterin kaltaisiin välineisiin ei riittävästi panosteta, putoaa tutkimukselta pohja pois. Tämä uhka on koko ajan kasvamassa. Mistä saadaan osaajia jotka pystyvät haasteeseen vastaamaan?
Tuntisitko ketään?
8 minuuttia sitten
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti