maanantai 30. syyskuuta 2013

JP Ahonen: Kypsyyskoe

JP Ahosen Villimpi Pohjola ei ole ollut itselleni erityisen tuttu sarjakuvana, mutta olen näitä strippejä nyt lukenut parin kokoelman verran, ja tämä oli kyllä oikein hyvä, perheen perustamisen ja lapsen saamisen teemaa tässä pohdiskellaan monesta näkökulmasta: Kypsyyskoe (Arktinen Banaani, 2011; ISBN 978-952-5768-81-7).



Ahonen piirtää hahmoistaan karikatyyrejä, mutta melkoisen myötäelävällä tavalla, siten että tarinoista ei saa sormella osoittelun fiilistä vaan pikemminkin tuntuu siltä kuin tässä kerrottaisiin suurta yleisinhimillistä tarinaa.

Yksittäiset sarjakuvastripit toimivat toki hyvin, mutta näin koottuna yhteen tuntuu siltä että tarinassa on suurempi kaari, sillä pienistä asioista ei loppujen lopuksi ole kyse, vaikka bilettäminen tai gradun tekemisen rimakauhu olisikin nimellisesti aiheena. Sitoutumisen pelko, lapsen odottaminen ja parisuhteen kiemurat, näissä riittää syvällistä pohdintaa, huumorin pilke silmäkulmassa.



Tähän en Ahosen sarjakuvien lukemista jätä, seuraava kokoelma odottaa jo lukemista, pienen tauon pidän kuitenkin tässä välissä.

Ei kommentteja: