lauantai 26. lokakuuta 2013

Bill Willingham: Fables. Vol. 7 - Arabian nights (and days)

Bill Willingham kumppaneineen piipahtaa arabialaisten satujen maailmassa, ja Aladdin-tyylisesti mukana on tietysti pullon henki. Tämä tarina oli mielenkiintoisesta lähtökohdastaan huolimatta aikamoinen pettymys, ja hiljalleen alkaa tuntua siltä että sarja polkee paikoillaan: Fables. Vol. 7 - Arabian nights (and days) (DC Comics, 2006; ISBN 1-4012-1000-7). Piirtäjinä ovat Mark Buckingham ja Jim Fern.



Tässä kirjassa Prince Charming, eli olisiko tämä suomeksi "Prinssi Uljas", yrittää pitää satuhahmojen hallinnon langat käsissään, eikä tilannetta auta paikalle putkahtanut joukko kielitaidottomia ulkomaalaisia. Ja sitäpaitsi näyttää siltä, että jotain ikävää on tekeillä, kun vain tietäisi mitä.



Aika ajoin näissä Fables-sarjakuvakirjoissa ryöpsähtää esille se, miten rajoittunut maailmankuva kirjojen tekijöillä on, ja miten amerikkakeskeisesti tekijät ajattelevat. Tässä kommentoidaan pikemminkin Disneyn tuotteistamia arabialaisten tarinoiden satuhahmoja kuin alkuperäisiä tarinoita tai sitä kulttuuria mikä niissä on taustalla.

No, muutama oivallus tekijöillä kyllä on ollut, eikä kokonaisuus hassumpi ole, piirrosjälki on paikoitellen suorastaan uljasta, joten kyllä näitä kirjoja pitää jatkaa vielä eteenkin päin.

Ei kommentteja: