torstai 24. lokakuuta 2013

Bill Willingham: Fables. Vol. 5 - the mean seasons

Bill Willinghamin sarjakuvakirjat saivat koukkuun, ja luin näitä ison nipun perä perää. Aika hyvin tekijät ovat onnistuneet löytämään uusia näkökulmia satuhahmoihin, vaikka jotkin ideat alkavat pikku hiljaa tuntua jo kuluneilta. Mutta ei tämä hassumpi kokoelma tarinoita ollut: Fables. Vol. 5 - the mean seasons (DC Comics, 2005; ISBN 1-4012-0486-4). Piirtäjinä sarjakuvakirjassa olivat Mark Buckingham ja Tony Akins.



Kirjassa kerrotaan tapahtumista vastustajan hyökkäyksen jälkeen. On jälleenrakennuksen aika, uusi vaaleissa voiton saanut hallinto ei tunnu selviävän hommistaan, ja Lumikki synnyttää kuusi lasta. Lisäksi kirjassa on sotajuttu toisen maailmansodan ajoilta sekä seikkailutarina jossa Tuhkimo toimii salaisena agenttina.



En erityisesti ole pitänyt sotaisista tarinoista, vaan niistä joissa on yllättävyyttä ja huumoria, joten suhtautuminen tähän kirjaan oli kaksijakoinen. Toisaalta Lumikki ja hänen "pesueensa" oli ihan mainiosti kuvattu, toisaalta tässä oli sellaista militaristista sapelin kalistelua josta en pidä. No, ei muuta kuin seuraava kirja käsiin ja lukemaan mitä jatkossa tapahtuu.

Ei kommentteja: