sunnuntai 27. lokakuuta 2013

Bill Willingham: Fables. Vol. 3 - storybook love

Luin tämän Bill Willinghamin ja kumppaneiden sarjakuvakirjan vasta myöhempien osien lukemisen jälkeen, eli väärässä järjestyksessä. Tämä oli aika hyvä kokonaisuus, ja tuli mieleen että tämän kirjan jälkeen sarja on mennyt alamäkeä, ihan yhtä hyvään kerrontaan ei ole lukemissani osissa (kirjaan numero 7 asti) ylletty: Fables. Vol. 3 - storybook love (DC Comics, 2004; ISBN 1-4012-0256-X).



Kirjan keskeinen tarina on se, miten Lumikki ja Susi houkutellaan pois satuhahmojen kaupungista jotta heidät voitaisiin hoitaa pois päiviltä. Ja samalla taitaa Lumikin ja Suden välillä tapahtua yhtä ja toista, minkä sarjan myöhempiä osia lukeneena hyvinkin tiedän.

Se tästä tulee mieleen, että sarja toimii parhaimmillaan silloin kun siinä käsitellään yksittäisten hahmojen tavoitteita ja keskinäisiä suhteita, mutta massakohtaukset, kaikesta dramaattisuudesta huolimatta, ovat kyllä olleet enemmänkin pettymyksiä. Toivottavasti sarja ei loppua kohden muutu pelkäksi sotimiseksi ja sapelinkalisteluksi, vaan mukaan mahtuu myös tätä pienimuotoisempaa, sanoisiko inhimillisempää kerrontaa.


Ei kommentteja: