keskiviikko 15. elokuuta 2018

Marie Brennan: A natural history of dragons - a memoir by Lady Trent

Marie Brennan tarjoaa fantasiaa, tieteenhistoriaa ja historiallista viihderomaania tyylilajiltaan yhdistelevän romaanin, joka tarttui käsiin kirjastohyllystä yllättäen ja pyytämättä: A natural history of dragons - a memoir by Lady Trent (Titan Books, 2014; ISBN 978-1-78329-239-4).



Tartuin kirjaan kirjastossa, avasin sen alkusivulta, istahdin tuolille lukemaan, ja ennen kuin huomasinkaan olin jo sivulla 50 menossa. Pakkohan kirja oli lainata ja lukea, ja kirjasarjan seuraava osa on tietysti varauksessa.

Kirja ei ole mitenkään erityisen omaperäinen, mutta jonkinlaista nokkeluutta siinä piisaa, eikä päähenkilöstä voi olla pitämättä, kaikenlaisista omituisuuksista ja hullutuksista huolimatta. Melkomoisen mainio taidonnäyte kirjailijalta.



Everyone knows Isabella, Lady Trent, to be the world's preeminent dragon naturalist. Here at last, in her own words, is the true story of a pioneering spirit who risked her reputation, prospects, and her life to satisfy scientific curiosity; of how she sought true love despite her lamentable eccentricities; and of her thrilling expedition to the mountains of Vystrana, where she made discoveries that would change the world.



Ei kommentteja: