torstai 30. elokuuta 2018

Luke Harding: Salajuoni - kuinka Venäjä auttoi Trumpin Valkoiseen taloon

Luke Harding tarjoaa jännittävän kertomuksen siitä miten Venäjä nosti Donald Trumpin Yhdysvaltojen presidentiksi: Salajuoni - kuinka Venäjä auttoi Trumpin Valkoiseen taloon (Into, 2018; suom. Ulla Lempinen ja Tiina Ohinmaa; ISBN 978-952-264-903-4).



Kirjassa on melkoisesti spekulaatiota, sellaista mitä ei ole ainakaan vielä oikeusistuimissa testattu toden pitäväksi, mutta aikamoisen raskauttavan kertomuksen on Harding saanut kirjaan rakennettua, olettaen että todistusaineisto pitää kutinsa. Toinen asia sitten on missä määrin edes tämän kaltaisten väärinkäytösten osoittautuminen todeksi saisi republikaanien ydinjoukot luopumaan tuestaan Trumpille.



Salassa valmisteltu paljastuskirja Trumpista ja Venäjästä - suurempi skandaali kuin Watergate.

Salajuoni on ensimmäinen tietokirja aikamme järisyttävimmästä poliittisesta vehkeilystä.

Toimittaja Luke Hardingin tutkimukset osoittavat Donald Trumpin pitkäaikaiset yhteydet Venäjään. Paljastuu likaista rahaa, kiinteistökauppoja, offshore-pankkeja, hakkerointia, salaisia kokouksia, kuolleita vakoojia. Raskauttava todistusaineisto näyttää Venäjän puuttumisen koko maailmaa järkyttäneisiin Yhdysvaltain presidentinvaaleihin. Hardingilla on ollut käytössään ainutlaatuinen pääsy avainlähteisiin ja julkaisemattomaan, räjähdysherkkään aineistoon.

Luke Harding on The Guardianin kiitelty ja palkittu toimittaja. Into on suomentanut häneltä muun muassa kirjat Assange, Snowden ja Vaiennettu, joka kertoo venäläisen agentti Litvinenkon murhasta Lontoossa.



Ei kommentteja: