keskiviikko 22. elokuuta 2018

Chevy Stevens: Kadonnut

Chevy Stevensin esikoisromaani on monologin muotoon puettu jännäri, jossa aiemmat tapahtumat selviävät kammottavuus kammottavuudelta: Kadonnut (Bazar, 2012; suom. Jaakko Kankaanpää; ISBN 978-952-5637-53-3).



Romaanin päähenkilö kertoo tarinaansa psykiatrille osana hoitoa jonka tarkoituksena on palauttaa toimintakyky. Kyse on ihmiskaappauksesta, jossa kertoja joutui olemaan vankina ja synnyttämään kaappaajalleen lapsen. Kammottavia yksityiskohtia riittää, ja loppuhuipennus oli lisäksi sitä lajia että vähempikin olisi riittänyt.



Sen piti olla ihan tavallinen asuntonäyttö. Taloa katsomaan tullut mies oli charmantti ja luotettavan oloinen. Siitä kuitenkin alkoi nuoren kiinteistönvälittäjän painajainen, jonka karmivuudella ei ole rajaa.

Annie O'Sullivan viettää kokonaisen vuoden arvaamattoman kaappaajan vankina eikä voi kuin alistua miehen kieroutuneeseen kotileikkiin. Lopulta hän pääsee pakoon, mutta painajainen jatkuu. Annie elää jatkuvassa pelossa, eikä sopeutuminen normaalielämään tahdo onnistua. Sitten selviää, että Annielle ennestään tuntematon kaappaaja ei toiminutkaan yksin, vaan joku halusi miehen toteuttavan perverssin unelmansa nimenomaan Annien kanssa. Kuka halusi suistaa Annien elämän raiteiltaan?

Hiuksia nostattava Kadonnut puistattaa ja koukuttaa. Ei heikkohermoisille.

Ei kommentteja: