torstai 18. elokuuta 2016

Nicholas Anderson ja Jorma Ketonen: Sijoita viisaasti - Tietopaketti jokaiselle sijoittajalle

Nicholas Anderson ja Jorma Ketonen ovat tekijöinä lähes 20 vuotta sitten ilmestyneessä tietokirjassa, jossa yritetään kertoa tavalliselle ihmiselle mistä talletuksissa, rahastoissa, obligaatioissa ja osakesijoittamisessa on kyse: Sijoita viisaasti - Tietopaketti jokaiselle sijoittajalle (Verotieto, 1997; ISBN 952-9898-15-0).



Aika on ajanut kirjasta aikalailla ohi, esimerkkinä se että puhutaan 12% korkotasosta ja siitä miten nopeasti pääoma kaksinkertaistuu korkoa korolle -periaatteella. Verotus on myös muuttunut noista vuosista melko lailla, joten kirjasta ei ole juurikaan apua käytännön tilanteisiin esimerkiksi osinkojen verotusta pohdittaessa. Perusasioista puhutaan kohtalailla selkeästi, mutta jollain tavalla hätäisesti, ikään kuin olisi ollut tavaton kiire tuottaa tekstiä, joten tärkeät ja vähemmän tärkeät asiat eivät kunnolla erotu toisistaan.

Jonkinlaista nostalgiaa kirjan selailu tuotti, noista ajoista jolloin talouskasvu näytti lupaavalta ja pörssisijoittaminen kiinnosti yhä useampia ihmisiä. Eikä kukaan tiennyt, mitä tuleman piti.


Ei kommentteja: