Karoliina Korhosen sarjakuva suomalaisen ihmisen sosiaalisista suhteista tarjoilee stereotyyppistä kuvaa suomalaisesta ujoudesta, mutta samalla sarjakuvakirjan tilanteissa tuntuu olevan yleismaailmallistakin sisältöä: Finnish nightmares - a different kind of social guide to Finland (Atena, 2016; ISBN 978-952-300-222-7).
Lainasin teoksen kirjastosta itseäni varten, mutta tyttäreni tarttui siihen oitis ja luki sitä niin innokkaasti että ruokailukin oli jäädä väliin. En usko että samanikäisenä olisin yhtä lailla hallinnut englannin kielen, ainakin sen verran on maailma muutamassa vuosikymmenessä muuttunut.
Karoliina Korhosen sarjakuva Finnish Nightmares kohosi lokakuun lopussa käsittämättömän suosituksi nettimeemiksi. Finnish Nightmares sai päivässä 10 000 Facebook-tykkääjää, joiden määrä kasvoi viikossa yli 80 000:een. Sarjakuva ylitti uutiskynnyksen niin Suomen suurimmissa medioissa kuin myös kansainvälisesti.
Finnish Nightmares kertoo keskivertofinskistä, Matista, joka kohtaa monenlaisia meille suomalaisille kiusallisia sosiaalisia tilanteita. Apua! Joku istuu viereeni bussissa! Ja nyt se alkaa puhua... minulle!
Kirja on lempeästi hauska - vaikka eihän meistä kukaan ole niin kuin Matti. Paitsi ehkä kuitenkin hiukan...
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti