perjantai 9. syyskuuta 2016

Laura Paloheimo: Klaukkala

Laura Paloheimon chick lit -romaanin pelastaa räväkkä huumori, eikä kirjan juonikaan ihan päätön ole: Klaukkala (Otava, 2012; ISBN 978-951-1-26337-1).



Kirjan luettuani mietin, että vaikka kirjassa paikka paikoin tuntui olevan kritiikkiä pinnallista julkisuutta tavoittelevaa elämäntapaa kohtaan, loppujen lopuksi kirjan maailmankuva on tavattoman kiiltokuvamainen, eikä pinnan alta mitään erityisen syvällistä löydy.



Riemastuttava esikoisromaani taikoo vintagemuodista, tositeeveestä, rapujuhlista, joogaretriiteistä ja juurille paluusta herkullisen smoothien, joka nostattaa kulmakarvoja ja nykii nauruhermoja. Luksuselämää ja vintagelaukkuja rakastava Julia on palannut maailmalta Suomeen ja päätynyt tv-tuotantoyhtiö Meisselin leipiin odottelemaan hääkellojen kilkatusta. Kun unelmakihlaus rikkaan perijän kanssa purkautuu, koko kimaltava rakennelma romahtaa. Mutta pohjalla häämöttää jotain tuttua - vanha kotikunta Klaukkala, jossa kaikki ei totisesti ole ennallaan, vaikka kylänraitin tuulipuvut ja tukkamuoti ehkä ovatkin. Tänä kesänä kaikki tiet vievät Klaukkalaan!

Ei kommentteja: