keskiviikko 18. lokakuuta 2017

Jane Stanton Hitchcock: Vaarallisia naisia

Jane Stanton Hitchcock tarjoaa viihteellisen jännistysromaanin rikkaiden ihmisten seurapiirien juonitteluista: Vaarallisia naisia (Tammi, 2007; suom. Päivi Lankinen; ISBN 978-951-31-3780-9).



Jaksoin lukea romaania parikymmentä sivua kunnes oli pakko lopettaa. Romaanissa kuvatut ihmiset olivat siinä määrin paperisia ja sietämättömiä ettei sympatiaa herunut edes kirjailijan ajoittaiselle yritykselle saada tarinalleen jonkinlaista tolkkua.



Seurapiirimurhia-romaanista tuttu Jo Slater on palannut yläluokkaisen seuraelämän huipulle, nyt varakkaana leskirouvana. Ystäväperheen tyttären häät vievät Jon Barbadokselle, missä hän virittelee romanssia tyylikkään brittiaristokraatin kanssa. Tunnelma muuttuu kuitenkin yllättäen suorastaan skandaalinkäryiseksi, kun Jon vanha ystävä Russell Cole, suunnattoman rikas taiteen keräilijä, katoaa jahdiltaan. Jo epäilee vahvasti, että niin kutsutussa onnettomuudessa on jotain mätää ja että siihen on sotkeutunut Colen viimeisin vaimo, nuori italialainen Carla.

Manhattanin seurapiireissä Carla jatkaa sosiaalista kipuamistaan hämmästyttävän nopeasti ja häikäilemättömästi. Piireihin pongahtaa myös Jon menneisyydestä tuttu hahmo, joka pyrkii kampittamaan Jon. Juonittelun ja manipulaation saralla Jon kanssa ei kuitenkaan kannata ryhtyä kilpasille. Se voi olla suorastaan vaarallista.

Vaarallisia naisia on hauska, yllätyksellinen ja nopeatempoinen romaani murhasta, kostosta ja seurapiirielämän kiemuroista.



Ei kommentteja: