tiistai 19. helmikuuta 2019

Ha-Joon Chang: Taloustiede - käyttäjän opas

Ha-Joon Chang osaa kirjoittaa selkeästi, ja tässä hän tarjoaa taloustieteen peruskurssin ellei enemmänkin: Taloustiede - käyttäjän opas (Into, 2015; suom. Marja Ollila; ISBN 978-952-264-420-6).



Kirja on varsin monipuolinen ja valaiseva kokoomateos "kaikesta" mikä kytkeytyy niin sanottuun taloustieteeseen. Chang myös ottaa kantaa, tai vähintäänkin antaa lukijalle valmiuksia ajatella itse taloustieteellisistä kysymyksistä. Kirjasta löytyy mm. kommentti talouden depolitisoinnista: se on demokratian vastaista. Ei ole niin että taloustiede antaisi vain yhden ratkaisun tai totuuden.







Mitä on taloustiede? Mitä se voi ja ei voi kertoa maailmasta? Miksi taloustieteellä on väliä?

Menestyskirjailija Ha-Joon Changin Taloustiede - käyttäjän opas kertoo, miten globaali talous toimii ja miksi kuka tahansa voi ymmärtää sitä. Se valottaa, mitä taloustiede merkitsee 99 prosentille maailman ihmisistä, miksi numerot eivät ole objektiivisia ja mitä näkemyksiä eri talousteorioiden takana piilee. Kirja käy mukaansatempaavasti läpi taloustieteen historian teollisuuden ja Venäjän vallankumouksista kapitalismiin ja vapaisiin markkinoihin ja selvittää simppelein, arkisin esimerkein, miten taloustiedettä voi soveltaa todellisessa elämässä.

Eteläkorealainen Ha-Joon Chang on maailman tunnetuimpia taloustieteilijöitä. Hän opettaa Cambridge Universityssä ja on Guardianin kolumnisti. Prospect Magazine nimesi Changin yhdeksi maailman kymmenestä tärkeimmästä ajattelijasta, ja hän on voittanut Wassily Leontief -palkinnon talousajattelun rajojen rikkomisesta. Changin kirjat ovat myyneet miljoonia kappaleita ympäri maailman ja niitä on käännetty yli 34 kielelle.



Ei kommentteja: