keskiviikko 26. elokuuta 2015

Jean-Michel Charlier ja Victor Hubinon: Punaparta - Karibian demoni

Jean-Michel Charlier on kirjoittanut ja Victor Hubinon piirtänyt tämän sarjakuvatarinan merirosvoista: Punaparta - Karibian demoni (Egmont, 2013; ISBN 978-952-233-612-5).



Tarina ei ollut ollenkaan hassumpi kuvaus merirosvosta ja Eric-pojasta, joka lähtee selvittämään syntyperänsä arvoitusta. Käänteitä ja yllätyksiä piisaa, sarjakuvassa on nostalgista menneen ajan tunnelmointia, ja teksti ja kuvat istuvat mainiosti yhteen.



Aikanaan Zoom-lehdessä tutuksi tullut sarja kertoo merirosvo Punaparrasta, jota myös Karibian demoniksi kutsutaan. Hieno kokoelma pitää sisällään sarjan kaksi ensimmäistä seikkailua sekä kattavat artikkelit sarjakuvan taustoista.

Jean-Michel Charlierin ja Hubinonin luoma Punaparta on yksi eurooppalaisen seikkailusarjakuvan kulmakiviä. Yhdessä verenhimoisen miehistönsä kanssa Punaparta kylvää kauhua seitsemällä merellä, mutta kaikki muuttuu, kun hänen huostaansa päätyy poikavauva Eric. Ericistä kasvaa merirosvojen keskuudessa vastahakoinen sankari, joka ajan myötä lähtee selvittämään todellista henkilöllisyyttään.

Ei kommentteja: