perjantai 28. marraskuuta 2014

Riikka Takala: Ole hyvä

Riikka Takala tuntuu tarjoavan tässä romaanissa vaihtoehdon kauniista ja rohkeista naisista kertoville chick lit -romaaneille, sillä ei hyväosaisenkaan elämä välttämättä ihan helppoa ole: Ole hyvä (Atena, 2014; ISBN 978-952-300-080-3).



Kirja kertoo elämässä epäonnistumisen tunteesta, ulkopuolisuudesta tilanteessa jossa elämän pitäisi periaatteessa olla kunnossa mutta tärkein puuttuu, merkitys omalle elämälle. Merkitystä yritetään hakea hyväntekeväisyydestä, mutta pyrkimys hyvän tekemiseen kääntyy lopulta lähestulkoon absurdiksi tarinaksi siitä miten ulkopuolisuuden tunne voi riivata ihmistä, ja miten kolmen naisen ystävyydessä on kitkerä maku, kun työttömyys, lapsettomuus, anoreksia ja muut ongelmat kasaantuvat kohdalle.



Romaanissa on ilmiselvästi sanomisen paloa, mutta syystä tai toisesta en jaksanut kiinnostua romaanin hahmoista, tai oikeastaan kävi niin että romaani sai kiusaantuneeksi, ikään kuin tirkistelijäksi maailmaan johon en nyt erityisesti kaipaa syventymistä. Ehkä myöhemmin tähän vielä palaan.

Ei kommentteja: