keskiviikko 2. huhtikuuta 2014

Gregory Mcdonald: Onni vain yksillä, Fletch

Gregory Mcdonald kirjoitti sujuvasanaisia dekkareita, ja erityisesti hänen taitoaan kirjoittaa dialogia on kehuttu. Tämä jännäri on kelpo suoritus, ja mukavasti tarinassa on huumoriakin. Fletch ei tiedä oikein miten päin olla kun tiedustelupalvelu CIA värvää hänet töihin: Onni vain yksillä, Fletch (Viihdeviikarit, 1989; ISBN 951-611-295-1).



Fletch on jättänyt ilmoittamatta tulojaan veroviranomaiselle, joten CIA-agentit pystyvät kiristämään häntä vakoilemaan lehtimieskollegoja isossa seminaarissa, johon presidentinkin on tarkoitus tulla vierailulle. Kaikki ei kuitenkaan mene ihan suunnitellusti.

Naistenmiehen maineessa oleva Fletch saa seurakseen ihastuttavan naispuolisen toimittajakollegan. Fletch oitis epäilee toimittajaa CIA:n agentiksi jonka on tarkoitus varmistaa että Fletch tekee sen mitä on sovittu.



Kirjassa on parasta dialogi, joka on paikka paikoin kertakaikkisen herkullista, vaikkakin olettaisin että alkukielinen versio on vielä suomennostakin tiukempaa tekstiä. Harmi kyllä näitä Fletch-kirjoja ei löydy alkuperäiskielisinä kirjastosta, eli pitäisikö tässä nyt ihan ruveta netistä niitä tilaamaan?

Ei kommentteja: