torstai 13. helmikuuta 2014

Robert Kirkman: The walking dead - toinen kirja

Robert Kirkmanin luoma kauhusarjakuva oli tauolla pitemmänkin aikaa, mutta sitten tartuin toiseen osaan: The walking dead - toinen kirja (Egmont, 2012; ISBN 978-952-233-598-2). Piirrosten tekijöinä ovat Charlie Adlard ja Cliff Rathbur, teoksen on suomeksi toimittanut Jouko Ruokosenmäki ja suomentanut Antti Koivumäki.



Tämän kirjan tapahtumat sijoittuvat vankilaan, josta eloonjääneet yrittävät tehdä itselleen turvapaikkaa, ja osin elämä alkaakin vakiintua, mitä nyt aika ajoin törmätään zombeihin, tai niitäkin pahempiin uhkiin: eloonjääneisiin ihmisiin.



Teoksen päähenkilö on Rick Grimes, joka on ottanut eloonjääneiden joukossa johtajan roolin, mutta johtajuus alkaa säröillä monellakin tavalla kun kauhistuttavat tapahtumat seuraavat toisiaan. Se että on selvinnyt hengissä epidemiasta ei tarkoita sitä, etteikö olisi saanut tartuntaa.

Sarjakuvan dystopia kertoo vallankäytön eri muodoista, ihmisten kyvyttömyydestä toimia yhdessä sekä maailmasta jossa ei enää ole mieltä, mutta eloonjäämisen vaisto silti ajaa eteenpäin.

Ei kommentteja: