lauantai 2. kesäkuuta 2012

Teräsleijona

Ilkka Remes tehtailee jännäreitä, ja niitä myös luetaan, mistä esimerkkinä Teräsleijona (WSOY, 2011; ISBN 978-951-0-38419-0). Kirjasta oli Helmet-järjestelmässä tätä arviota kirjoittaessani 48 varausta ja kirjoja oli tarjolla peräti 244 kappaletta.

Menestyskirjailija, se Remes on. Ja menestysreseptiä tässäkin taas varioidaan, ajankohtaisten teemojen pohjalta. Juonen ytimessä on lapsen huoltajuudesta käyty kiista, johon sotketaan Suomen ja Venäjän välistä politikointia sekä kummallista liiketoimintaa jossa tuntuu olevan jotain pielessä.

No, tästä kasautuu ajan mittaan sellainen juonittelujen kokonaisuus, että millään ei enää tunnu olevan mitään rajaa, sopassa on salaliittoja, isänmaallisia ääriliikkeitä, ammattisotilaita ja niin edelleen.

Kyllä, luin kirjan alusta loppuun. Ja kyllä, en lukenut läheskään kaikkea, ehkä puolet tai kolmasosan tekstistä. Remes on ammattikirjoittaja, ja osaa sen mitä menestyskirjailijalta edellytetään: tiukka juoni, koko ajan tihenevä jännitys ja paljastus paljastuksen perään.

Mutta kaavamaisuudesta Remes ei irti pääse.

Ei kommentteja: