lauantai 9. kesäkuuta 2012

Hell's corner

Kirjaston "Just returned" -vaunusta löytyy joskus mukavia yllätyksiä, ja joskus taas melkoista puppua. David Baldaccin kirja Hell's corner (Macmillan, 2010; ISBN 978-0-230-70615-6) on jälkimmäistä, mutta ei ihan vailla ansioita. Kirjassa liikutaan Yhdysvalloissa Valkoisen talon tuntumassa, missä pieleen mennyt pommiattentaatti saa tiedustelupalvelut hämmennyksiin.

Kirjan sanotaan kuuluvan The camel club -sarjaan, josta en kyllä kovin paljon ymmärtänyt, mutta ilmeisesti kyse on samoja henkilöitä sisältävistä jännäreistä ja tämä lienee sarjan viides osa.

Päähenkilönä on Oliver Stone, jonkinlainen salainen agentti, tai entinen sellainen, jolla on taipumus etsiä salaliittoja valtionhallinnon sisällä. Ja tälläkin kertaa sellainen taitaa olla pommihyökkäyksen taustalla.

Melkoista höttöä tämä kirja on, sellaista jota voisi kutsua termillä "aivot narikkaan". Mutta kyllä kirja tuli luettua, vaikkakin moni sivu vain silmäilemällä läpi nopeasti. Pari mielenkiintoista oivallusta Baldaccilla oli, yksi sellainen liittyi nanoteknologiaan eikä ollut ollenkaan hassumpi juonen elementti.

Mutta näitä tämäntyyppisiä jännereitä kyllä riittää, eikä kirjan kannessa ollut maininta "international bestseller" todellakaan ollut mikään laadun tae.

Ei kommentteja: