keskiviikko 6. kesäkuuta 2012

Matkalla tullaan suuremmiksi - valitut runot 1995-2012

Eppu Nuotion runot ja Virpi Pennan kuvitus, tästä syntyy hieno lastenkirja: Matkalla tullaan suuremmiksi - valitut runot 1995-2012 (Tammi, 2012; ISBN 978-951-31-6586-4). Tämä oli perheessämme iltasatukirjana, ja kyllä kiinnostusta riitti, joku ilta piti kirjasta lukea kahteenkin otteeseen.

Runojen riimittely on mukavaa ääneen lukiessa, ja useissa runoissa on varsin omaperäisiä rytmejä joita ehkä vasta ääneen lukemalla alkaa löytyä.

Koska runot ovat noinkin pitkältä ajalta, muuttuu niiden tyyli jonkin verran kirjan edetessä, mikä tosin ei hirveästi haittaa kun sitä muutama sivu kerrallaan lukee. Runoissa on mukava tunnelma, arkisista asioista syntyy tunnetta, sellaisista jutuista jotka lapselle ovat tärkeitä.

Ja sadunomaisuutta on myös, joskus kuusella on kieli jolla se maistelee sadetta, joskus taas linnut pitävät konserttia hirven sarvissa. Mukavia oivalluksia.

Eikä yhtään hassumpaa luettavaa aikuisellekaan. Niin, ja vielä on sanottava että kuvitus oli mainiota, lapset halusivat ehdottomasti nähdä jo etukäteen millaisia kuvia on huomispäivänä alkavassa iltasatuosuudessa.

Ei kommentteja: