tiistai 3. tammikuuta 2012

Viimeinen oikea rikosetsivä

Peter Loveseyn kirja Viimeinen oikea rikosetsivä (Blue Moon, 2002) käynnistää rikostarkastaja Peter Diamondista kertovan dekkarisarjan. Tapahtumapaikkana on Bathin kaupunki, ja niinpä kylpylässäkin käydään, varsin jännittävissä merkeissä.

Lovesey on selvästi kokenut kirjoittaja, ja niinpä tarina lähtee näppärästi vetämään, ja käänteet seuraavat melko luontevasti toinen toisiaan.

Jossain kohden tuntui kuin Lovesey ei vielä olisi ihan kotonaan Diamondin nahoissa, tai sitten lukijalla vain tökkäsi. Mutta hyvä perusdekkari tämä joka tapauksessa on.

Toisaalta kovin omaperäiseksi ei Diamondin hahmoa voi kutsua, siihen jo viittaa kirjan nimikin: vanhakantainen jäärä, joka on jäämässä nuoremman polven jalkoinen, ja ongelmana on vielä luonne joka ei esimiehiä miellytä ja saa myös työtoverit varpailleen.

Mutta selvittääkö Diamond järvestä löytyneen naisen tapauksen? No, sen kai voi paljastaa että ennen kuin kirja on lopussa, Diamond on paitsi eronnut poliisivoimista myös toipilaana sairaalasängyssä. Mutta tarina ei tähän vielä pääty.

Ei kommentteja: