torstai 5. tammikuuta 2012

Isä, poika ja paha henki

Olisiko tämä jo neljäs lukemani Matti Rönkän dekkari: Isä, poika ja paha henki (Gummerus, 2008; ISBN 9789512085552). Hyvä kirja kuitenkin!

Enkä ihan järjestyksessä ole näitä Viktor Kärppä -kirjoja lähtenyt lukemaan, mikä tässä kirjassa vähän harmitti kun en kaikkia aiempia käänteitä enää muistanutkaan. Ja Tuliaiset Moskovasta pitää vielä muistaa lukea jossain välissä, ennen kuin taas seuraavaa Rönkän dekkaria pukkaa kaupasta ulos.

Tässäkin kirjassa puhutaan paljon venäläisistä - ja muista ulkomaalaisista - Suomessa, ja myös siitä miten vaikeaa saattaa olla leipänsä ansaita. Kärppä ajautuu melkoiseen umpikujaan, kun hänen omistamiensa kämppien vuokralaiset sekaantuvat huumekauppaan, sukulaismies häviää tielle tietymättömille ja Venäjän lähetystö vihjailee vanhojen velkojen perimisestä. Ja nurkissa pyörii tuttu poliisi, Korhonen, jonka replikoinnista ei aina ota selvää.

Paikka paikoin Rönkä pyörittää hahmojaan liiankin näppärästi, mutta kyllä hän osaa kirjoittamisen taidon, ja vaikka Korhonen on vähän liian ilmiselvästi kirjan humoristinen kevennys, ei hänkään ihan pahviseksi hahmoksi jää.

Hyvä perusdekkari, eikä dekkarilta sen enempää tarvitse vaatiakaan.

Ei kommentteja: