Reima Flyktman on kirjoittanut esimerkillisen selkeän johdatuksen digikameroiden ja digikuvauksen maailmaan: Digikuvaaja - opi digikuvaus tänään (Readme.fi, 2011; ISBN 9789522204370). Kirja tarjoaa juuri sitä mitä lupaa: tärkeimmät asiat yksinkertaisesti ja konkreettisesti esitettynä ilman turhia teknisiä yksityiskohtia.
Kirja etenee loogisesti, alussa käydään läpi kameran valinta ja käyttöönotto, sitten kuvien siirto tietokoneelle ja erilaiset kuvien käyttötavat. Varmuuskopioinnista kerrotaan perusteellisesti, juuri niin kuin pitää aiheen tärkeyden huomioiden.
Kameran tekninen käyttö käydään selkeästi läpi, turhia kikkailematta, selkeillä esimerkkikuvilla ryhditettynä. Ohjeet sopivat yhtä lailla järjestelmäkameran kuin pokkarinkin käyttäjälle: kummankin erityispiirteet huomioidaan.
Pariin otteeseen olin sitä mieltä, että nyt kyllä on vedetty mutkia vähän suoraksi turhankin reippaasti, mutta Flyktman palautti lukijan reiteelle hetikohta ja sai tyytyväiseksi: näin asia menee.
Kuvankäsittelyä käydään läpi kohtalaisen perusteellisesti, rajallinen sivumäärä huomioiden, käyttäen ohjelmia Adobe Photoshop CS5 ja Photoshop Elements.
Kirja on jaettu 47 lyhyeen lukuun, ja 160 sivussa on roppakaupalla asiaa. Ihan helpolla tätä kaikkea ei pysty omaksumaan, mutta toisaalta kaikkea ei kerralla tarvitsekaan ymmärtää.
Toinen juttu on sitten se, että hyvien valokuvien ottaminen vaatii paljon muutakin kuin tekniikan ymmärtämistä - mutta se onkin sitten tosiaan ihan oma aihepiirinsä. Kyllä näillä resepteillä pääsee kameran käytössä alkuun.
Saman tekijän kirja Suuri digikuvauksen käsikirja on myös mukavanoloinen luettava, siinä on samanlaista perusteellista aiheen käsittelyä, mutta vaativampaan tarpeeseen.
Inflaatiovakauttaja olisi epäjohdonmukainen osa eläkejärjestelmää
18 tuntia sitten
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti