perjantai 23. joulukuuta 2011

Alivaltiosihteeri - Joukossa virallisuus tiivistyy

Kolmikko Simo Frangén, Pasi Heikura ja Jyrki Liikka on taas asialla, vuoden 2010-2011 teemoissa, kirjalla Alivaltiosihteeri - Joukossa virallisuus tiivistyy (Otava, 2011). Nämä kirjat ovat kuin Mitä-missä-milloin -teoksia, niistä käy ilmi mikä kunakin vuonna on ollut tärkeää.

Ja tämän kirjan teemoja ovat muun muassa valelääkärit, kattojen lumimassat, epäsosiaalinen media, muuttolaatikkokriittisyys, leväperäinen talous ja Wikileaks. Ja vinosta perspektiivistä nähtynä maailma näyttää tuoreelta ja ihmiset touhut virkistävän raikkailta.

Muuttolaatikkokriittisyyteen liittyen Alivaltiosihteeri kertoo isoäitien tilanteesta: "Yli 5000 suomalaista isoäitiä on hakenut turvapaikkaa Ruotsista. [...] Turvapaikan hakemisen syyksi isoäidit ilmoittavat sen, että heidät on Suomessa suljettu laitokseen ilman oikeudenkäyntiä."

Ja sitten oli vielä elintarvikealan lakonuhka, joka sai Alivaltiosihteerin aukaisemaan suunsa: "Kansalainen! Medburgeri! Tankkaa itseesi vararavintoa niin paljon, että pärjäät vaikka elintarvikelakko kestäisi puoli vuotta."

Kyllä kelpaa - kirja on hyvä, ja radiosta kuultuna vielä parempaa, jos mahdollsita.

Ei kommentteja: