perjantai 16. joulukuuta 2011

Digikuvaus tutuksi - Kuvaa ja muokkaa digikuvia

Kirja Digikuvaus tutuksi - Kuvaa ja muokkaa digikuvia (WSOY, 2006) on tekemällä tehty tietylle kohderyhmälle: nuoret ihmiset jotka käyttävät kameraa itsensä toteuttamiseen. Ja tietty tehdastuotannon fiilis tästä tulee, varsinkin kun kuvat ovat kuvapankkityylisiä, vähän mitäänsanomattomia.

Mutta ei Alan Buckingham kovin huonosti kirjaurakastaan suoriudu. Oikeastaan kirja toimii hyvin, vaikkakin asioiden nopea esitystahti tuntuu vähän rauhattomalta. Mutta mikä tässä on hyvää, että se keskittyy yleisiin periaatteisiin jotka kestävät varmasti aikaa: kameran käsittely, erilaiset kuvan aiheet, kuvien käsittely tietokoneella ja kuvien erilaiset käyttötarkoitukset.

Erityisen toimiva oli osuus, jossa havainnollisesti esitettiin tyypilliset kuvausvirheet: tärähdys, huono sommittelu, väärä valotus, tarkennus väärään kohtaan, kuvaaminen liian kaukaa kohteesta, latteat maisemakuvat kun etualalla ei ole mitään mikä osoittaisi skaalaa, ja niin edelleen. Oikein mainio esitys!

Ja vaikka kirjan ilmestymisestä on jo aikaa, ei kirja kovin pahasti ole vanhentunut, vaikka kameroita ja ohjelmistoja on tullut lisää ja kehitys on kehittynyt. Tämä on edelleen pätevä johdatus digikuvauksen maailmaan. Toinen juttu sitten on se, että markkinoilla on kymmeniä muitakin kirjoja samasta aiheesta.

Ei kommentteja: