torstai 10. tammikuuta 2013

Valopolun vuosi - 519 postausta ja muuta mukavaa

Kun niin moni kirjablogi ansiokkaasti on jo arvioinut vuoden 2012 toimeliaisuuttaan, ajattelin tehdä myös pienen yhteenvedon. Ikävä kyllä en hallitse Blogger-alustan tilastointi- yms. työkaluja niin hyvin, että tähän hätään saisin piirakkadiagrammeja yms. visualisointeja tuotettua.

Julkaisin täällä Valopolku-blogissa 519 postausta vuonna 2012. Näistä lähes kaikki olivat kirja-arvioita, muutamaa "yleispostausta" lukuunottamatta. Toisin sanoen kirja-arvioita tuli julkaistua keskimäärin 1,4 per päivä, mikä on melkoinen tahti. Eniten postauksia tuli lokakuussa, 52 kappaletta.

Osaksi tämä selittyy sillä, että vuoden 2011 aikana tuli kirja-arvioita kirjoitettua jonkin verran myös säästöön, ja tätä tapahtui siinä määrin, että jouduin lopulta julkaisemaan postauksia useamman päivässä, jotta sain "varastot" tyhjenemään.

Ihan kaikista lukemistani kirjoista en kirja-arvioita laatinut, esimerkkinä tusinajännärit (Lee Child jne.) joista nyt ei paljon sanottavaa ole.

Osa kirjoista joista julkaisin kirja-arvion jäi syystä tai toisesta lukematta loppuun, minkä kirja-arvion yhteydessä myös mainitsin. Yleensä syynä oli se, että kyseinen kirja ei lopulta jaksanut kiinnostaa, ja väkisin en kirjoja rupea lukemaan.

Suurin osa (yli 95%) kirjoista oli peräisin kirjastosta, muutaman toki ostin itsekin. Loppuvuodesta rupesin lukemaan myös e-kirjoja.

Valopolku-blogissa käytiin ("Visits") 21,668 kertaa vuonna 2012. Keskimäärin käytiin 1,3 sivulla, ja vierailu kesti keskimäärin 51 sekuntia.

Nämä ovat kirjablogille hyvin vaatimattomia lukemia, mutta vaatimattomia ovat tämän blogin tavoitteetkin lukijoiden osalta. Omia myöhempiä tarpeitani varten näitä kirja-arvioita Valopolkuun talletan.

Merkittävin vierailujen lähde oli Googlen hakukone, ja suosituin hakutermi oli "lauri viita runoja", toisena "muumipappa ja meri". Toiseksi eniten blogiin tultiin Kirjaseuranta.fi-palvelusta.

Vuoden aikana lisäsin postauksien tunnisteisiin kirjailijoiden ja kääntäjien nimet, ja ne joista on eniten postauksia ovat seuraavat (tiedot koko blogin elinkaaren ajalta):

Uutena suosikkina vuonna 2012 postauslistan kärkeen nousi Henriikka Tavi runokokoelmiensa (12-projekti) ansiosta.

(Vinkkaa, jos satut tietämään millä välineillä Blogger-palvelusta saa tarkempaa vuoden aikana tehtyjen postausten luetteloa tai tilastointia.)

Ei kommentteja: