tiistai 29. tammikuuta 2013

Geologica - elävä ja muuttuva maapallo

Tässä on massiivinen ja värikäs teos maapallon monimuotoisesta ympäristöstä: Geologica - elävä ja muuttuva maapallo (Ullman, 2009; ISBN 978-3-8331-4381-6).

Yleistajuinen teos sopii myös lasten katseltavaksi ja selattavaksi hienon kuvituksen ansiosta. Teoksen julkaisija on Margaret Olds, toimittajana Loretta Barnard et al., ja suomentajana Eeva-Liisa Hallanaro.


Teos on niin iso, että sen lukeminen muuten kuin isolle pöydälle avattuna on lähes mahdotonta. Kansikuvaakaan en saanut skannattua kokonaan A4-skannerillani vaan jouduin tyytymään pieneen kaistaleeseen siitä.


Teoksen sisältö on jaettu helposti sulateltaviin aukeamiin, ja teoksen luvut ovat teemoja, esimerkiksi vuorista, vesiputouksista, luolista ja niin edelleen.

Teos kertoo tästä maapallostamme, sen geologiasta, ilmastosta, mantereista, pinnanmuodoista ja niin edelleen, unohtamatta myöskään eläimistöä ja kasvistoa. Teos on paketoitu suurta yleisöä houkuttelevaksi, osin jopa häiritsevässä määrin, sillä erityisen syvällisesti ei mitään aihepiiriä käsitellä, mutta tällaisenakin teos on kiinnostava ja vaikuttava.

Ei kommentteja: