maanantai 28. tammikuuta 2013

Mauri Kunnas: Piitles - tarina erään rockbändin alkutaipaleesta

Mauri Kunnas on kirjoittanut ja piirtänyt aivan erinomaisen kuvauksen siitä, miten syntyi yhtye jota ilman maailmamme ei olisi aivan sellainen kuin se sittemmin oli: Piitles - tarina erään rockbändin alkutaipaleesta (Otava, 2012; ISBN 978-951-1-25542-0). Enkä tarkoita tässä pelkästään ylivertaista kaupallista menestystä.


Joku oli antanut kirjalle Helmet-järjestelmässä viisi tähteä; lisäsin toisen satsin tähtiä.

Kirja kertoo The Beatles -yhtyeen syntymisestä, mukaan lukien kaikkien olennaisten hahmojen minielämänkerrat. Ketkä olivat mukana The Quarrymen -yhtyeessä, milloin George Harrison tuli mukaan, miksi rumpali vaihtui, ja niin edelleen, kaikki olennainen löytyy tästä 77-sivuisesta kirjasta.

En ole mikään tavattoman hyvin asiaan perehtynyt Beatles-fani, mutta jonkin verran olen yhtyeestä lueskellut, ja esimerkiksi Saksan klubeilla tehdyistä keikoista löytyy sarjakuvakirjasta hyvinkin uskottavan oloinen kuvaus.

Kunnas on selvästi perehtynyt aiheeseensa, voisi tätä perehtymisen tasoa kutsua jopa mestarilliseksi. Ja piirrosjälki tuntuu osuvat kerta kerran jälkeen kohdalleen.

Se miten yhtyeen tapa esiintyä hioutui Saksan keikoilla, ja miten ylipäänsä yhtye nousi esiin nimenomaan yhtyeenä, ei jonkin laulusolistin nimellä, kaikki tämä ihmeellisyys kerrotaan Kunnaksen kirjassa.

Ei kommentteja: