sunnuntai 4. syyskuuta 2011

Outoja jälkiä - Suomalaisia erätarinoita

Juri Nummelin on toimittanut mainion kokoelman: Outoja jälkiä - Suomalaisia erätarinoita (turbator, 2011). Kirjan alussa on Nummelinin katsaus suomalaisen eräkirjallisuuden historiaan, ja sitä seuraa 18 tarinaa, ilmestymisaika vuodesta 1918 vuoteen 2007.

Kirjallisuuden tyylejä on monia, mutta kaikki liittyvät eränkäyntiin ainakin miljöön puolesta. Mukana on sotakirjallisuudeksi luettavia novelleja ja jopa yksi kauhutarinakin, mutta hyvin nämäkin yhteen sopivat.

Toimitustyö on onnistunut varsin hyvin, muutamia pieniä kirjoitusvirheitä kuitenkin on, ja taittovaiheessa on pari kappaletta pilkkoutunut ylimääräisellä rivinvaihdolla useammaksi. Lukemista tämä ei kovin pajon haitannut kuitenkaan.

Moni kirjoittajista on tuttuja muun kirjallisuuden alalta (Erno Paasilinna esimerkkinä), mutta on mukana myös lähinnä vain eräkirjallisuuden kirjoittajia. Hyvä kokoelma, ja tiiviydessään ei myöskään isotöinen läpi luettavaksi.

Hyvä suomalaista elämänmuotoa valottava teos!

Lisäys: Kirjan esipuhe löytyy kokonaisuudessaan täältä. (Kiitos, Juri!)

2 kommenttia:

Juri kirjoitti...

Kiitos mukavasta arviosta! Olen tosiaan itse taittanut kirjan, joten kaikki siihen liittyvät ongelmat johtuvat vain minusta itsestäni...

Valitettavasti esipuheessa on yksi isompi ongelma. En tiedä, miksi, mutta siitä jäi puuttumaan melkein kokonainen kappale. Olen postannut esipuheen blogiini ja lihavoinut kohdan, joka kirjaan painetusta esipuheesta on tipahtanut pois:

http://jurintekstit.blogspot.com/2011/05/erakirjan-esipuhe.html

Juha Haataja kirjoitti...

@Juri: Lisäsin linkin kirjan esipuheeseen tuonne kirja-arvion loppuun.

Kirjaa taittaessa tapahtuu usein kummallisia asioita - ja itse on näille sokea. Semmoista se on.