tiistai 25. syyskuuta 2012

Water's edge

Nimi Harry Callahan voi olla tutumpi Clint Eastwoodin esittämästä fiktiivisestä poliisihahmosta kuin todellisesta valokuvaajasta. Callahan otti sekä mustavalkoisia että värivalokuvia. Tässä kirjassa on vaikuttava kokoelma rannalta otettuja mustavalkoisia kuvia: Water's edge (Callaway Editions, 1980; ISBN 0-935112-01-4). Kirjan alussa on A. R. Ammonsin kirjoittama runo ja lopussa Callahanin jälkisanat.


Callahan innostui vakavissaan valokuvaamisesta kuultuaan Ansel Adamsin pitämän esitelmän vuonna 1941. Vuonna 1946 hänet kutsuttiin opettamaan valokuvausta, mitä hän teki eläkkeelle jäämiseensä asti vuonna 1977.

Wikipediassa kuvataan Callahanin lähestymistapaa valokuvaukseen samaan tyyliin kuin kirjan jälkisanoissa: "His technical photographic method was to go out almost every morning, walk the city he lived in and take numerous pictures. He then spent almost every afternoon making proof prints of that day's best negatives. Yet, for all his photographic activity, Callahan, at his own estimation, produced no more than half a dozen final images a year."

Callahanin mukaan tarvitaan paljon valokuvia, jotta voi lähestyä niitä kuvia jotka ovat hyviä, joissa ollaan rajalla josta ei voi enää jatkaa pidemmälle. Tuon rajan etsiminen on loputon haaste ja mahdollisuus.

Ei kommentteja: