maanantai 24. syyskuuta 2012

Dialogi - paremman työelämän puolesta

Kirsi Piha ja Liisa Poussa ovat kirjoittaneet kirjan, josta ihmettelin miksi se on olemassa: Dialogi - paremman työelämän puolesta (Talentum, 2012; ISBN 978-952-14-1804-4). Kirjassa on parasta otsikko, mutta sisältö, mitä siitä sanoisi?

Kirja liittyy hankeeseen ”Dialogi - uusi työ on täällä”, jossa (jos ymmärsin oikein) on haastateltu joukkoa nuoria ihmisiä, ilmeisesti Aalto-yliopiston opiskelijoita.

Miksikään tieteelliseksi tai menetelmiltään erityisen uskottavaksi ei tätä tutkimusta voi sanoa, pikemminkin kuvaisin sisältöä satunnaiseksi sekoitukseksi kyselyn tuloksia ja vapaamuotoista pohdintaa työn luonteen muuttumisesta.

Olin aistivani sekä hankkeen lähtökohdissa että tulosten tulkinnassa jonkinlaista tendenssiä määritellä maailmankuvaa ”yrittäjyysmyönteisellä” tavalla, mutta tämä voi olla vain omaa olettamustani. Tosin mikään ei tuntunut sotivan tätä olettamusta vastaan.

Sisältö on paikoitellen melkoista höttöä, tyyliin ”opiskelijoista 70 % uskoo edustavansa sukupolvea, joka tulee muuttamaan työnteon kulttuuria tulevaisuudessa”. Missähän määrin tutkimusasetelma on ohjannut vastaajia vastaamaan tällä tavalla?

No, kyllähän hötömpääkin tavaraa on päätynyt painetun kirjan sivuille, tosin ei tule juuri nyt mieleen mitä.

Ei kommentteja: