tiistai 18. syyskuuta 2012

Platonin ratsut

Raimo J. Kinnusen kirja on oudoimpia, joita käsiini olen viime aikoina saanut, ja osa löytämistäni kirjoista on ollut hyvin outoja: Platonin ratsut (Athanor, 2012; ISBN 978-952-5483-10-9). Suoraan sanoen, en ymmärtänyt mistä tässä kirjassa on kyse, ja luulen tämän johtuvan siitä että tarina ei kerta kaikkiaan pysy koossa.

Jaksoin lukea kirjasta muutaman pätkän sieltä täältä, ja niissä vaellettiin niin kummallisesti pitkin poikin jotain tuntematonta karttaa, että jäin ihan ymmälleni. Tuli jopa mieleen, onko kirjoittajalla ollut tarkoituksena saattaa lukija täysin sekaisin tekstillään.

No, käsittääkseni kirja kertoo koulunuudistuksesta ja peruskoulusta 1970-luvulla, mutta miten kirja tästä aiheesta kertoo, sitä en osaa sanoa. Ei minulle tämä kirja.

Ja loppujen lopuksi minulla ei ollut aikaakaan kirjaan perehtymiseen, sillä laina-aika tuli umpeen ja joku toinen oli kirjan varannut. Toivottavasti hänellä on parempi onni sen kanssa.

2 kommenttia:

hikkaj kirjoitti...

Juha

johtuskohan siitä tekstin outous että Kinnunenkin on käynyt syntymässä Rääkkylässä, siis melkein Ämeriäkkylässä!
(missä Esa Pakarinen ja hikkaj myös ...)

Juha Haataja kirjoitti...

@hikkaj: Kielessä kyllä oli omintakeisuutta, saattoi sekin olla osasyynä siihen etten päässyt jutusta jyvälle. No, joskus vain on niin ettei lukijalle ja kirjalle löydy yhteistä aaltopituutta.