maanantai 27. helmikuuta 2012

Metsän sylissä

Mikä tämä kirja oikein on? Onko kyse valokuvataiteesta, onko tämä kaunokirjallisuutta vai onko tässä kyse luonnonkuvauksesta, metsästä? Kovasti mietityttää tämä kirja Metsän sylissä (Kirjapaja, 2009; ISBN 978-951-607-864-2), jossa runot on kirjoittanut Anna-Mari Kaskinen ja valokuvat ottanut Hannu Hautala.

Mutta komea kirja tämä joka tapauksessa on. Ehkä eniten ihastelin valokuvia, ja erityisesti sitä että mukana oli maisemia joita katseli ihmeissään, sellaisia joissa maisema on itsenään, ilman turhia erikoisefektejä, juuri sellaisena kuin sen tapaa metsässä kulkiessaan.

Mukana on komeita lintuvalokuvia ja kuvia muista metsän elävistä, mutta kaikista eniten pidin maisemista joissa ei ollut mitään sen kummallisempaa, ja samalla niissä oli kaikki.

Runot, ne olivat ihan hyvää työtä, mutta kyllä teos mielestäni on enemmän luontovalokuvausta kuin kaunokirjallisuutta. Eräs luontovalokuvaaja totesi taannoin, että hän ei oikein tiedä mitä valokuvakirjoihinsa kirjoittaisi, koska ei hän ole kirjailija vaan valokuvaaja, ja kuvassa on kaikki.

Ei kommentteja: