lauantai 11. helmikuuta 2012

Käytä aivojasi tehokkaasti

Kenellehän tämä kirja oikeastaan on tarkoitettu? Melkoista sillisalaattia tarjoilee Jame Harrisonin ja Mike Hobbsin teos Käytä aivojasi tehokkaasti (Otava, 2011). Kirja tarjoilee eri tyyppisiä pähkinöitä aivojen aktivoimiseksi, aiheina muun muassa muistaminen ja eri tyyppiset päättelytehtävät (numeerinen, visuaalinen, sanallinen jne.)

Mutta... En jaksa uskoa, että tästä sopasta juuri kenellekään isompaa hyötyä olisi. Tosin ei varmaan haittaakaan, ja kyllä näiden pulmien parissa voi tunti tai pari kohtuullisen rattoisasti vierähtää.

Mutta onko aivojen tehokas käyttäminen yleensäkään tavoittelemisen arvoinen asia, sitä sietää pohtia. Ja vähän ihmetyttää, millainen ihmisnäkemys kirjan kirjoittajilla on jos ajattelu heidän mielestään todella on sitä miltä tämä kirja saa sen vaikuttamaan: pulmien ratkomista vailla mitään mielenkiintoa yhtään syvällisempiin kysymyksiin.

No, olkoon, en jaksa aiheesta enemmän valittaa, mutta sen vain sanon, että ainakaan viisaammaksi tämä kirja tuskin ketään pystyy tekemään.

Ei kommentteja: