sunnuntai 25. elokuuta 2013

Ville Pirinen: Yhesti yhes kolmannes paikas

Ville Pirisen sarjakuvakirjasarjan kolmas teos jatkaa aiempien teosten reipashenkisellä linjalla, ja jotenkin lukijana nolottaa se miten paljon tästä huumorista lopulta nauttii, vaikka samalla tulee mieleen että näinkö yksinkertainen sitä ihmisenä on että tämmöisetkin jutut naurattavat: Yhesti yhes kolmannes paikas (Suuri kurpitsa, 2010; ISBN 978-952-9887-69-9).Ja kyllä se niin taitaa olla että arkipäivässä sitä joutuu itse kukin niin noloihin tilanteisiin ettei paremmasta väliä, ja nämä nolot tilanteet muuttuvat kerrottuina varsin mainioiksi tarinoiksi, kun absurdius törmää ihmisen mielikuvitukseen jolla asia jos toinen muuttuu yhä kummallisempaan muottiin.

Ja vielä kun tarinoihin tarttuu Pirinen niin kyllä tässä aikamoisen mukava pakkaus on suomalaisuutta, sitä sellaista jolla ei kyllä muotilehtien ja brändityöryhmien maailmassa rehvastella mutta joka tätä meidän todellisuuttamme silti on.


2 kommenttia:

Artsi kirjoitti...

Piti tulla oikein kurkkaamaan kun löytyi miespuolinen kirjabloggaaja. Me olemme harvassa. Ei se mitään, pääsit selaimeni favourites-listalle.

Juha Haataja kirjoitti...

No, kyllähän meitä miehiä nyt muutamia on, vaikka kieltämättä kirjoista kirjoittavia naisia on aika lailla, blogien reunat pullollaan.