keskiviikko 28. elokuuta 2013

Tommi Laurinsalo ja Markus Hotakainen: Kuu taivaalta

Tommi Laurinsalo ja Markus Hotakainen ovat tehneet kirjan kuusta, ja siitä miten kuusta otetaan valokuvia, ja myös siitä kerrotaan miten kiehtova tämä taivaankappale onkaan: Kuu taivaalta (Docendo, 2012; ISBN 978-952-5912-47-0).Tommi Laurinsalo on ottanut kirjan valokuvat ja kirjoittanut kuvien ottamiseen liittyvät tekstit, Markus Hotakainen taas kertoo laajemmin kuusta, esimerkiksi kuun syntymiseen liittyvistä teorioista ja kuun rataan ja sen etäisyyteen maasta liittyvistä ilmiöistä.

Laurinsalon ottamat kuvat ovat komeita, juuri sellaisia jotka tuntuvat suorastaan satumaisilta, kun nouseva kuu saa eteensä rakennuksen, ihmisen tai vaikkapa linnun siluetin. Ihan sattumalta tällaiset kuvat eivät synny, vaan niiden tekeminen on vaatinut melkoista suunnittelua, ja myös hyvää onnea että pilvet eivät ole näkymää päässeet peittämään.

Sivuja teoksessa on 161, ja mukaan mahtuu monen monta komeaa kuukuvaa. Muutama kuva tuntui hiukan päälle liimatulta, mutta mukavasti Laurinsalo kuvien ottamisesta kertoo. Ja jos itse haluaa kuuta kuvata, kirjan nikseistä varmasti on apua jotta löytää itsensä oikeasta paikasta oikeaan aikaan.

Ei kommentteja: