lauantai 10. marraskuuta 2012

The iPad for photographers - master the newest tool in your camera bag

Jeff Carlson tarjoilee mielenkiintoisen oppaan iPadin käytöstä valokuvauksen apuvälineenä, niin reissussa kuin studiossa: The iPad for photographers - master the newest tool in your camera bag (Peachpit Press, 2012; ISBN 978-0-321-82018-1).


Kirjassa kerrotaan iPad 2 -laitteesta, vaikka kyllä mainitaan että uudempi on tulossa, eli ihan täysin ajan tasalla teos ei enää ole. Perusasiat kirja kyllä esittelee selkeästi ja perusteellisesti, ymmärsin monta uutta asiaa iPadin mahdollisuuksista.


En ole ainakaan vielä käyttänyt iPadiä varsinaisesti kuvankäsittelyyn, vaikka sillä olen kuvia kylläkin ottanut, esimerkiksi tussitaululle piirretyistä kaavakuvista. Tarkemmin ajatellen tämäkin käyttötapa tuntuu hassulta, olisi ehkä parempi piirrellä kaavakuvat suoraan iPadin näytölle ja näyttää ne sieltä isolla näytöllä kokouksen osanottajille. No, koko ajan sitä oppii uutta.

Joka tapauksessa on mukavaa että Helmetin kautta on lainattavissa tämmöinenkin opas, kyllä siitä hyötyä on vaikka vain yleiskuvauksena siitä, mitä iPadilla on mahdollista valokuvaukseen liittyen tehdä.

Ei kommentteja: