torstai 8. marraskuuta 2012

Romisko

Katja Krekelä on kirjoittanut ja Sanna Sipi kuvittanut saturomaanin Romisko (Gummerus, 2011; ISBN 978-951-20-8547-7). Kirjastossa teos oli luokiteltu ääneenluettavaksi, ja taitaa olla niin että ne lapset jotka ovat oppineet itse lukemaan eivät ehkä tästä kirjasta ole kiinnostuneet, se on vähän pienempiä varten.

Ajattelin että tässäpä olisi hyvä iltasatukirja, mutta eivät lapset siitä innostuneet, ja niinpä teos jäi oman selaamisen varaan.

Lainataanpa kirjan esittelyä kustantajan sivulla:

Romisko ei ole ihan tavallinen talo. Kaapin päällä lymyää kiiluvasilmäinen kummituskissa, nokivaris laulaa rokkia ja muiden aarteiden joukossa löytäjäänsä odottaa kaupungin paras puujalkavalikoima.

Paitsi vanhan tavaran puoti, on Romisko myös tarinamme tähtien Rievun ja Orpanan koti. Eräänä päivänä taloon vyöryy sisään patruuna Polonius Pamppu, joka aikoo purkaa Romiskon maan tasalle ja rakentaa tilalle munkkipossutehtaan. Ystävykset eivät halua myydä kotiaan, mutta Pamppu on tottunut saamaan haluamansa. Kamppailussa kodin puolesta ovat hyvät keinot tarpeen.


Tarina ei ole hassumpi, Pamppu on ovela ja pelottava ja tarvitaan melkoisesti rohkeutta asettua vastarintaan. Mutta sadussa on sadun lait, ja mukavasti tarina etenee, eikä sovi unohtaa mainiota kuvitusta joka hyvin sopii tarinan luonteeseen.

Ei kommentteja: