sunnuntai 24. helmikuuta 2013

The unwritten. 2 - Inside man

Tommy Taylorin tarina jatkuu Mike Careyn ja Peter Grossin sarjakuvakirjassa The unwritten. 2 - Inside man (DC Comics, 2010; ISBN 978-1-4012-2873-6). Melkoista menoa tässä 150-sivuisessa kirjassa on, mukana ovat lehdissä ilmestyneet The unwritten -sarjakuvan numerot 6-12.


Kirjasarjan ykkösosa päättyi siihen, että Tom - Tommy Taylorin "esikuva" todellisuudessa - joutui pidätetyksi murhista epäiltynä. Nyt Tom on vankilassa, jossa alkaa tapahtua kummia. Tuntuu siltä, että kukaan ei ole ihan miltä näyttää.

Tarina jaksaa edelleen vetää, vaikka paikka paikoin tuntuikin siltä että matkaan tulee mutkia kovin tarkoituksellisella tavalla. Toisaalta Tomin kyvyttömyys hyväksyä tilanteensa on varsin mainio vaihtoehto sellaiselle tyypillisemmälle sarjakuvakuvakerronnalle, jossa ei koskaan ihmetellä mitä ihmeellisimpiä tapahtumia.

En ole ihan varma, pidänkö näistä tarinoista, toisaalta ne kyllä ovat visuaalisesti vahvoja ja tarinaltaan omaperäisiä, puhumattkaan siitä että tässä pohditaan mielenkiintoisella tavalla kirjallisuuden merkitystä ihmisen ymmärtämälle todellisuudelle.

Mutta silti, aivan täydellisiä nämä sarjakuvat eivät ole, vaikka sitä ei voi kieltää etteikö näissä kirjoissa olisi syvällisempää sisältöä, nämä saavat ajattelemaan.

Ei kommentteja: