tiistai 12. helmikuuta 2013

Lee Child: Killing Floor

Lee Child on yksi maailman myydyimpiä kirjailijoita, ja hänen esikoisromaaninsa syntyi kun hän sai potkut televisiohommista Manchesterissä: Killing Floor (Transworld, 2009; ISBN 9781409084815). Kirjan päähenkilö on Jack Reacher, entinen sotapoliisi joka kiertelee ympäri Amerikkaa.


Kirjassa Reacher saapuu Margraven pikkukaupunkiin Georgiassa hypättyään bussista ja käveltyää 14 mailia kaupunkiin. Melkein saman tien hän tulee pidätetyksi kaupungissa vastikään tapahtuneesta murhasta, ja poliisipäällikkö väittää nähneensä hänet murhapaikalla.

Child kirjoittaa kovaksikeitettyä tarinaa, jossa Reacher tuntuu päässeen erikoislaatuisen salaliiton jäljille. Mutta kerta kerran jälkeen jäljet häviävät, eikä totuus tunnu selviävän millään.

Childin sankarihahmo Reacher tuntuu kovin tutulta jo tässä kirjassa, ja samaa tarinaa kerrotaan uudelleen ja uudelleen sarjan myöhemmissä kirjoissa: sankari saapuu kaupunkiin, joutuu väkivallan kierteen keskelle, ja pyörremyrskyn rauhoituttua on aika laskea ruumiiden lukumäärä. Aivot narikkaan -viihdettä siis.

Ei kommentteja: