keskiviikko 27. helmikuuta 2013

Terry Moore: Strangers in paradise - Pocket edition 1

Terry Mooren kirjoittama ja piirtämä sarjakuvakirja sai moneen otteeseen ihmettelemään, mihin tässä oikein ollaan menossa: Strangers in paradise - Pocket edition 1 (Abstract studio, 2004; ISBN 1-892597-26-8). Kirjassa on 344 sivua ja sen lukeminen kesti jonkin aikaa, sen verran paljon tavaraa kuviin on sisällytetty.


Mooren tavassa piirtää sarjakuvaa on melkoista ilmeikkyyttä, ja hahmot myös muuttuvat. Ja mistä on kyse? Ihmissuhteista, eräänlaisesta kolmiodraamasta, mutta samalla kyse on myös elämän mahdollisuuksien geometriasta, siitä millaisiin asentoihin ihmisten suhteet voivat asettua.

Ihmissuhteista, ystävyydestä ja rakkaudesta on kyse, mutta samalla tässä on myös jännitystä riittäviin, ehkä vähän liikaakin, koska tarinaan on punottu myös kertomus gansterilta huijatuista rahoista ja niiden takaisin perinnästä.

Ihan kaikilta osin tarina ei pitänyt kutiaan, logiikassa oli aukkoja, mutta mikäs siinä, voi näinkin sarjakuvakirjalle käydä, varsinkin kun yhdistellään eri tyylilajeja kuten tässä teoksessa. Vaikutuksen Moore joka tapauksessa tällä kirjalla tekee.

Ei kommentteja: