maanantai 11. helmikuuta 2013

The surrogates, volume 2 - Flesh and bone

Tämä on jatkoa aiemmin lukemalleni sarjakuvalle, mutta tässä kerrotaan sarjan ensimmäistä osaa edeltävistä tapahtumista, syistä jotka johtivat ristiriitoihin: The surrogates, volume 2 - Flesh and bone (Top Shelf Productions, 2012; ISBN 978-1-6030-9218-0). Tekijöinä ovat Robert Venditti (teksti) ja Brett Weldele (piirtäminen ja väritys).


Sain kirjan lainaksi PDF-muotoisena e-kirjana, jonka lukeminen on hankalaa tietokoneen näytöltä, mutta onnistui lukeminen sitten kuitenkin. Kirjassa on samoja hahmoja kuin ensimmäisessä kirjassa, nyt nuorempina, ja poliisi Harvey Greer on uransa alussa kun kahakat keinotekoisten ihmisruumiiden ja niiden vastustajien välillä leimahtavat.


Kirjassa on myös muuta kuin sarjakuvamaista kerrontaa, esimerkiksi lehtiartikkeleita aiheesta, ja kyselylomake jossa selvitellään ihmisten asenteita keinoruumiisiin.


Tämä 2030-luvun Yhdysvaltoihin sijoittuva tarina toimii hyvin, ja vaikka tarinan tieteiselementit tuntuvatkin osin epäuskottavilta, kokonaisuus ei kuitenkaan hajoa palasiksi, ja ennen kaikkea teksti ja piirrosjälki täydentävät toisiaan erinomaisesti.

Monet kirjan teemat ovat luonnollisesti kommentteja tämän päivän maailmaan - terrorismi, teknologisen kehityksen harppaukset, vieraantuminen todellisuudesta - mutta samalla kirjan tarinaa voi pitää ajattomana puheenvuorona ihmiskunnan tilasta, samalla tavalla kuin antiikin tarinat pätevät tänäkin päivänä.

Ei kommentteja: