torstai 28. helmikuuta 2013

Neil Gaiman: The Sandman. Volume 7 - Brief lives

Neil Gaiman ja Sandman-sarja on muodostunut käsitteeksi. En ole näitä sarjakuvakirjoja kuitenkaan lukenut, ennen tätä sarjan seitsemännettä osaa, jonka on sanottu olevan hyvä kohta aloittaa tutustuminen kirjoihin: The Sandman. Volume 7 - Brief lives (DC Comics, 1994; ISBN 978-1-56389-138-0).


Tämän sarjakuvakirjan kuvittajina ovat Jill Thompson, Vince Locke ja jälkisanat on kirjoittanut Peter Straub.

Sandman-sarjan päähenkilöt ovat Dream (eli Sandman) sekä hänen kuusi sisarustaan Despair, Desire, Delirium, Death, Destiny ja Destruction. Tässä seitsemännessä osassa keskeisessä roolissa on Delirium eli "Houre", mikä tarkoittaa että aika ennalta arvaamatonta on tapahtumien kulku.

Delirium etsii Destruction-veljeään, joka on kadonnut jonnekin Maapallolle, mutta etsintään tulee monenlaista mutkaa, kun yritetään jäljittää kuolematonta olentoa joka ei halua tulla löydetyksi.

En ole ihan täydellisen vakuuttunut Gaimanin neroudesta, mutta kyllä tässä sarjakuvassa jotain mieleenpainuvan kummallista on, jotain sellaista joka tuntuu syvästi inhimilliseltä ja samalla kuitenkin on jotakin kokemuksen tuolta puolen.

Ei kommentteja: