keskiviikko 6. lokakuuta 2010

Opas todistepohjaiseen päätöksentekoon

EU aina silloin tällöin yllättää, joskus positiivisesti, joskus negatiivisesti, joskus vain yllättää. Tässä lienee kyse tuosta kolmannesta vaihtoehdosta.

EU julkaisi dokumentin "Communicating research for evidence-based policymaking - a practical guide for researchers in Socio-economic sciences and humanities". Otsikko oli äärimmäisen kiinnostava, onhan Euroopan maille keskeistä että päättäjät tekevät järkeviä päätöksiä, ja tässä on tutkimuksen tuottamilla tuloksilla keskeinen ja (monessa mielessä) kriittinen rooli.

Mutta tämä kyseinen opas yllätti olemalla todellakin "practical", vähän niin kuin EU:n aikoinaan laatimasta kurkkudirektiivistä olisi julkaistu käytännönläheinen opas kurkun käyryyden mittaukseen.

Ei tämä opas huono ole, mutta toisaalta, tarvitaanko tällaisia itsestäänselvyyksiä kommunikoida? Alla on oppaan keskeinen kymmenkohtainen ohje siitä miten tutkimustuloksista tulee kommunikoida. No jaa. Tässäkö kaikki?

  1. Form a communication and dissemination team who identify potential beneficiaries (audiences) and anticipate their questions
  2. Create a promotional flyer
  3. Produce a detailed identity brochure
  4. Develop an attractive project website
  5. Seek out dialogue with stakeholders
  6. Engage the media
  7. Write policy briefs
  8. Arrange briefing sessions and dialogue panels
  9. Organize a final conference
  10. Produce a final publishable summary report

Ei kommentteja: