sunnuntai 28. heinäkuuta 2013

Mike Carey ja Peter Gross: The unwritten 5 - On to Genesis

Mike Carey ja Peter Gross jatkavat Tommy Taylorin tarinaa tässä sarjakuvakirjassa, josta pidin enemmän kuin parista edellisestä, vaikka välillä jätinkin lukemisen kesken: The unwritten 5 - On to Genesis (DC Comics, 2012; ISBN 978-1-4012-3359-4).Kirjasarjan ensimmäinen ja osin toinen osa tekivät vaikutuksen, mutta kolmas ja neljäs osa eivät enää samalla tavalla vakuuttaneet. Tämä viides osa tuntui hyvinkin kiinnostavalta. Sivuja kirjassa on 144 ja alunperin se on ilmestynyt lehtimuodossa nimellä The unwritten 25-30.

Tässä osassa Tommy Taylor pääsee oman taustansa (ja luojansa) jäljille, ja arvoituksen palasia alkaa hiljalleen löytyä, erityisesti liittyen siihen miten sarjakuvat alkoivat määrittää sitä mistä ihmiset olivat kiinnostuneita. Samalla pääsemme kurkistamaan ikään kuin eteenpäin, niihin tarinan elementteihin joilla voi olla merkittävä osa sarjan tulevissa jaksoissa.

Fantasiasarjakuva joka pohdiskelee fiktiivisten henkilöiden kautta identiteettiä ja olemassaoloa ei tietenkään ole mikään ainutlaatuinen keksintö, mutta hyvin Carey ja Gross ovat uudistaneet sarjakuvakerronnan mahdollisuuksia pureutua ihmisenä olemiseen. Mikä määrittää meidät, sen millaiseksi itsemme koemme, ja mikä rooli tarinoilla on olemassaolossamme?

Ei kommentteja: