sunnuntai 21. heinäkuuta 2013

Linda Howard: Prey

Linda Howardin romaania voisi kuvailla romanttiseksi jännityskirjallisuudeksi, tai viihdekirjallisuudeksi, johon on ympätty aineksia retkeilystä ja eräoppaan ammatista: Prey (Piatkus, 2011; ISBN 978-0-7499-5559-5). Kirjassa on kahdenlaisia saalistajia, ihmissyöjäksi ryhtynyt karhu sekä henkirikosta hautova psykopaatti.Vaikka Howard kirjoittaa retkeilystä kohtalaisen uskottavasti, jonkin verran päälleliimatulta tuntuu teoksen kahden eräoppaan ammatti. Howardin punoman tarinan keskipisteessä on johdattaa toistensa kanssa riidoissa olevat ja asiakkaista kilpailevat eräoppaat ansaan, jossa heidän on pakko turvautua toisiinsa. Ja kuinka ollakaan, Angie ja Dare huomaavat että ehkä heillä on enemmän yhteistä kuin olisi voinut kuvitellakaan.

Oikeastaan teoksen kansikuva sopii hyvin teemaan, siinä määrin vähän uskottavalta se vaikuttaa kun kyse kuitenkin on eränkäynnistä hyvin vaativassa vuoristoisessa maastossa.

Melkoista höttöä tämä kirja on, ja tuntui kuin tarina olisi tuttu puolesta tusinasta eri elokuvasta. Ja jonkin verran häiritsi myös Howardin tapa kertoa tarinaa, mikä perustui pikemminkin henkilöiden pohdiskeluihin omasta tilanteesta kuin siitä että he toimisivat tai tekisivät jotakin.

Ei kommentteja: