keskiviikko 3. heinäkuuta 2013

Kate Ellis: Playing with bones

Kate Ellisin dekkarin päähenkilönä on poliisi Joe Plantagenet. Hän selvittelee monipolvista murhamysteeriä, joka tuntuu kytkeytyvän vuosikymmenten takaiseen sarjamurhatapaukseen: Playing with bones (Piatkus, 2009; ISBN 978-0-7499-0933-8).

En ole Ellisin dekkareita aiemmin lukenut. Pariin otteeseen tämä oli katkolla, sillä tekstissä oli höttöisyyttä. Ellis tuntui selittelevän itsestään selviä asioita käyttäen fraaseja joita löytyy kolmetoista jokaisesta tusinadekkarista. Mutta pienten paussien jälkeen jatkoin lukemista, eikä tämä hassumpi sitten ollutkaan.

Ehkä eniten kirjasta jäi mieleen se, että rikoksen selvittämistyö tuntui aidolta ryhmätyöltä, jossa pala kerrallaan rakentui kuva tapahtumista, ja usein oltiin aivan ratkaisun kynnyksellä mutta poliisien huomio herpaantui johonkin sivupolkuun ja keskeiset faktat jäivät tarkistamatta.

Onhan tämäkin oma tapansa kirjoittaa dekkaria, korostaa sitä sumua ja sattumusten kavalkadia mitä tapahtuneiden asioiden selvittämisessä pakostakin on edessä. No, saattaa olla että palaan näiden dekkareiden pariin, mutta saattaa myös olla etten palaa.

Ei kommentteja: