perjantai 7. helmikuuta 2014

Sokal: Houkutuslintu

Sokalin sarjakuvakirjan sankari - tai pikemminkin antisankari - tarkastaja Ankardo on tällä kertaa poliittisen kähminnän parissa, ja kulttuuriministerille viritetään ansa: Houkutuslintu (Jalava, 2013; suom. Juhani Tolvanen; ISBN 978-951-887-480-8).Aikoinaan luin useammankin Ankardo-albumin, mutta pitkiksi ajoiksi näiden lukeminen on jäänyt, ja siispä olin vallan yllättänyt miten nykyaikaisen tuntuista menoa kännyköineen ja kähmintöineen tässä albumissa olikaan.Tässä kuvaus kirjan juonesta tiiviissä paketissa:

Työmatkallaan Brysseliin Belgamburgin kulttuuriministeri törmää hemaisevaan naiseen, jonka auto on hajonnut, ja ottaa tämän kyytiin. Nainen on kuitenkin houkutuslintu, jonka tehtävänä on johtaa naisiin menevä ministeri ansaan. Kun talvikeli yllättää autoilijat ja ministerin matka keskeytyy, suunnitelmat menevät uusiksi. Operaatiota valvoo omaan epämääräiseen tapaansa tarkastaja Ankardo. Toimintaa, huumoria ja juonenkäänteitä, jotka eivät ole kaukana tosielämän skandaalinkäryisestä politiikasta. Parasta Ankardoa!


Mikä ei erityisemmin yllättänyt oli sarjakuvan alakuloinen, voisi sanoa kyyninenkin tarina, jossa ihmisten tekemiset osoittautuvat kovin heppoisiksi, voisi sanoa että hauraalla jäällä tässä elämässä liikutaan.

Ei kommentteja: