maanantai 3. helmikuuta 2014

Gail Carriger: Soulless - the manga. 2

Luulen lukeneeni tämän sarjakuvakirjasarjan ensimmäisen osan, mutta mitään merkintää en siitä löytänyt. Joka tapauksessa Gail Carrigerin romaanien sarjakuvasovituksen tehnyt Rem on onnistunut urakassaan varsin hyvin: Soulless - the manga. 2 (Orbit, 2012; ISBN 978-0-316-18206-5).



Kirjassa liikutaan fantasiamaailmassa jossa ihmissudet ja vampyyrit elävät omissa piireissään, pyrkien jonkinlaiseen keskinäiseen tasapainoon, ja sitten on tietenkin sarjakuvan päähenkilö Alexia Tarabotti, jolla on kyky tehdä näistä kuolemattomista olennoista kuolevaisia.



Piirrosjälki oli paikoitellen vähän kulmikasta, mutta yleisesti ottaen ihan kohtuullista, ja mukavasti tämä steampunk-henkisyyttäkin sisältävä tarina rullaa eteenpäin. Kirjassa liikutaan Lontoon ja Skotlannin välissä, 1800-luvun vaihtoehtoisessa historiassa. Ilmalaiva ja yhtä ja toista mielenkiintoista tekniikkaa on keksitty, mutta samalla ollaan selvästi fantasiamaailmassa.

Saa nyt nähdä tuleeko näitä sarjakuvakirjoja luettua eteenpäin. Melkoisen jännittävään kohtaan kirja kyllä päättyi, tässä selvästi pedataan jatko-osalle menekkiä.

Ei kommentteja: