keskiviikko 10. elokuuta 2011

Kehity ja jaksa tiimissä

Iina Rytikangas on kirjoittanut työyhteisön vuorovaikutuksista kirjan Kehity ja jaksa tiimissä (Kauppakamari, 2011). Kenelle kirjaa voisi suositella? - No, jos jollekin, ehkä sellaiselle joka tykkää lukea referaatteja ja reseptikirjoja.

Rytikangas on kerännyt kirjaansa jaksamiseen ja vuorovaikutustaitoihin liittyviä reseptejä niin monesta lähteestä, ettei kärryillä pysy. Lähdeteoksia on yli 30, ja niiden skaala on mietiskelytekniikoista johtamisoppeihin ja kaikkeen sillä välillä.

Kirjasta tulee suorastaan infoähky, joka ei oikeastaan vähennä stressiä eikä lisää keskittymiskykyä vaan saa aikaan kokemuksen pitäisikö minun tehdä ja hallita vielä kaikki tämäkin?

Kirjan voisi ehkä tiivistää sanoihin "ole läsnä". Mutta onnistuuko se lukemalla sillisalaatiksi ripoteltuja kirjallisuusreferaatteja tai noudattamalla kirjan reseptejä, sitä kyllä epäilen.

Suosittelisin tämän kirjan sijasta esimerkiksi Jussi T. Kosken teosta Arkiähky, tai jotain muuta sellaista teosta jossa ei vain raapaista resepteillä pintaa.

Ei kommentteja: